Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Загальногромадська просвітницька акція «Дзвони пам'яті»

Дата: 30.11.2020 14:41
Кількість переглядів: 547

Фото без опису     В Черкаській ОТГ протягом двох тижнів з 16 по 30 листопада проходила  загальногромадська просвітницька акція до Дня Гідності та Свободи, Дня пам’яті жертв голодоморів «Дзвони пам'яті». Працівники закладів культури приділили максимальну увагу інформуванню населення про революції, які відбулися в Україні – Помаранчеву революцію (2004 року) та Революцію Гідності (2013 року). А також, розповідали про чорні сторінки історії країни та роки Голодомору, які понівечили шрамами серце українського народу.  

Фото без опису     Так, у приміщенні Привільського культурно – просвітницького центру пройшла інформаційна година «Євромайдан. Як це було?». Під час заходу розповідали про хід подій на Майдані, та презентували тематичну виставку «Героїв країна – моя Україна» на якій були представлені матеріали про революційні події та патріотів України, які не пошкодували свого життя заради Свободи.

Фото без опису   Черкаська публічна бібліотека представила книжкову - інформаційну виставку  "Як все починалось" до  дня Гідності і Свободи, та повідомлення - блискавки "Що таке гідність ?" для маленьких користувачів, та відео  про події на Майдані в місті Києві  2013 - 2014 роках. Також, для всіх працівників Черкаського БІКІЦу було організовано перегляд документального фільму «Зима, що нас змінила», про події, що відбувалися на Євромайдані під час Революції гідності. А разом з вихованцями гуртка " Народна творчість" було виготовлено мотанку-оберіг " Птах щастя".

Фото без опису    В Олександрівському СЦРМП пройшли читання патріотичних віршів з демонстрацією відеофайлів подій з Майдану. Новомиколаївський СІКЦ та Новоселівський СКБ запрошували на пізнавальні історичні години, а У Троїцькому сільському клубі-бібліотеці та Прелесненському сільському центрі розвитку національної культури пройшли тематичні бесіди «За мир в Україні, за гідність кожної людини», «З любов’ю до України».

Фото без опису     У XX сторіччі український народ пережив одну з найстрашніших трагедій у своїй історії – голодомор. 87 років минуло відтоді. Час лікує душевні рани, але рану в серці України загоїти неможливо. Вона завжди буде невгамовним болем нагадувати про час, коли над Україною, над іншими народами колишньої радянської спільноти панував геноцид.

Фото без опису     До цієї дати у закладах культури розповідали про голодне лихоліття, коли села заносили на «чорну дошку», коли за 5 колосків розстрілювали на місці. На жаль, ця страшна подія увійшла до родинної історії майже кожного сучасного українця.

Фото без опису     Біля книжкових виставок були проведені огляди літератури. Зі сторінок численних видань – книг, журналів представлених на виставках, для відвідувачів постала жахлива картина нищення української нації, масштаби якого просто неможливо усвідомити.

Фото без опису   Також, були проведені майстер-класи на яких діти виготовляли квіти- незабудьки з паперу. Незабудька – це квітка з синіми пелюстками та жовтою серединкою. Сьогодні цю квітку використовують, як символ вшанування пам’яті жертв Голодомору. Вона нагадує, що ми не маємо права забувати ті страшні події.

Фото без опису      Хоча в країні діє «карантин вихідного дня», клубні працівники запрошували кожного долучитись вдома до загальнонаціональної хвилини мовчання 28 листопада о 16.00 та запалити у своїх вікнах свічку пам’яті. Загальногромадська акція відбулась із дотриманням всіх карантинних заходів та вимог.

Відділ культури та туризму

Черкаської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь