Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До відома населення щодо цін на постачання та на послу розподілу природного газу

Дата: 19.01.2021 13:31
Кількість переглядів: 300

Фото без опису

Кабінет міністрів України опублікував на урядовому порталі постанову №25 від 18 січня 2021 року, яким вводиться гранична ціна газу для побутових споживачів (населення) 6,99 грн/куб. м у лютому-березні 2021 року.

Обмеження ціни на газ для населення введено шляхом розширення карантинної постанови №1236 від 9 грудня 2020 року, яке розширено абзацом: "Установити з 1 лютого 2021 року на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 р граничну ціну на природний газ за договорами поставки між побутовими споживачами і постачальниками, зокрема, постачальником "останньої надії", на рівні 6 гривень 99 копійок за 1 куб. метр (з урахуванням ПДВ, плати за транспортування магістральними газопроводами до внутрішніх точок виходу з газотранспортної системи)".

Для можливості встановлення граничної ціни на природний газ Кабмін вніс його до переліку соціально значущих товарів, затверджених постановою №341 від 22 квітня 2020 року.

Кабмін також розширив постанову №809 від 30 вересня 2015 року, якою затверджується порядок відбору постачальника "останньої надії", що зобов'язує його не перевищувати встановленої в лютому-березні 2021 року постановою №1236 граничної ціни продажу газу.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Денис Шмигаль 13 січня доручив підготувати проект рішення про граничний рівень ціни на природний газ для населення на період карантину - 6,99 грн за куб. м, що відповідає мінімальній ціні на українській біржі в січні цього року.

"Нафтогаз" того ж дня ввечері повідомив, що його газопостачальна компанія (ГПК) готова поставляти газ на таких умовах. Для клієнтів ГПК, які раніше оформили тарифний план "Річний", вартість газу не зміниться і складе 4,73 грн, 5,24 грн і 6,45 грн за куб. м, відповідно до умов договорів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь