Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перші вакцини проти COVID-19 вирушили в регіони

Дата: 24.02.2021 16:23
Кількість переглядів: 320

Перші вакцини проти COVID-19 о 7 ранку вирушили в регіони. Завдання – провести вакцинацію в максимально стислі терміни, щоб медики вчасно отримали захист. На цьому під час брифінгу наголосив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Нагадаємо, відсьогодні в Україні розпочинається вакцинальна кампанія.

Очільник МОЗ зазначив, що за підсумками його візиту до Індії вдалося виконати кілька стратегічних завдань: прискорити доставку вакцини в Україну, домовитися про додаткові партії та провести перемовини на найближчу перспективу.

«Україна забезпечена вакцинами для першого і другого етапу згідно з планами МОЗ та має домовленості для вакцинації на наступні етапи. Ми отримали надійну вакцину від визнаного у світі виробника – британсько-шведської компанії AstraZeneca (CoviShield), яка відповідає стандартам безпечності та якості і широко використовується провідними країнами Європи та світу», – сказав Максим Степанов.

Також у рамках перебування в Індії вдалося домовитися про додаткові партії американської вакцини NovaVax та попередньо законтрактувати вакцини інших виробників, зокрема індійського «Коваксин» від «Бхарат Байотек» («Bharat Biotech»). Вакцина пройшла три етапи клінічних випробувань, в останньому з яких взяло участь більше ніж 25 тисяч учасників. Результати цих випробувань опубліковані у всесвітньо відомих наукових журналах The Lancet та NatureResearch.

Науковці дійшли висновків, що вакцини дієві та безпечні. Препарат уже отримав дозвіл на застосування в екстрених умовах. Наразі маємо домовленості про потенційну можливість постачання цієї вакцини в Україну.

Станом на сьогодні Україна очікує такі поставки вакцин:

Pfizer – більше 100 тис. доз.

Sinovac – близько 2 млн доз.

AstraZeneca (CoviShield) – майже 4 млн доз.

NovaVax – 15 мільйонів доз з терміном поставки орієнтовно у липні цього року.

«Програма вакцинації в Україні виконується в планові терміни та згідно з Дорожньою картою МОЗ. Ми зробили все від нас залежне, щоб наші медики, а згодом і всі українці отримали безпечні, дієві і якісні вакцини від визнаних світом виробників», – заявив Максим Степанов.

Нагадаємо, що на першому етапі вакцинації щеплюватимуть медиків, які працюють з хворими на COVID, бригади швидкої допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку, військових на фронті.

Міністерство охорони здоров'я України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь