Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перерахуйте свої вогнегасники! Тепер їх кількість залежить від площі поверху будинку

Дата: 16.03.2021 13:43
Кількість переглядів: 760

Фото без опису

Як і раніше, на кожному поверсі будинку адміністративного/побутового призначення і громадського будинку має бути в наявності не менше двох переносних (порошкових, водопінних або водяних) вогнегасників з масою заряду вогнегасної речовини 5 кг і більше.

Однак з 26.01.2021 р. (дата набрання чинності наказу МВС «Про затвердження Змін до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників» від 28.10.2020 р. № 765) кількість вогнегасників залежить від площі поверху.

Якщо вона більша 100 м2, то кількість вогнегасників визначають з розрахунку 1 кг вогнегасної речовини на кожні 10 м2 площі підлоги.

Крім того, по одному газовому вогнегаснику з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше слід мати:

  • на 20 м2 площі підлоги в офісних приміщеннях з оргтехнікою, коморах, електрощитових, вентиляційних камерах та інших технічних приміщеннях;
  • на 50 м2 площі підлоги в приміщеннях архівів, машзалів, бібліотек, музеїв.

Приміщення площею менше ніж 20 м2, у яких розміщено оргтехніку, слід оснащувати переносним газовим вогнегасником ВВК-2 (раніше дозволяли також вогнегасники ВВК-1,4).

Як додатковим засобом для гасіння невеликих осередків пожеж на початкових стадіях, будинки та приміщення також можуть оснащуватися вогнегасниками водопінними аерозольними одноразового використання.

Для захисту приміщень від пожеж, пов’язаних з горінням речовин, які застосовуються для приготування їжі (рослинні або тваринні масла і жири), слід використовувати переносні вогнегасники з можливістю гасіння пожежі класу F з розрахунку один вогнегасник на одне окреме робоче місце.

Отже, усім установам, закладам, організаціям слід перевірити наявність вогнегасників з урахуванням оновлених вимог до їх наявності.

Адже Правила експлуатації та типові норми належності вогнегасників, затверджені наказом МВС від15.01.2018 р. № 25, до яких, власне, і внесені зміни, поширюються на будинки і приміщення різного призначення, що експлуатуються, підприємства, установи та організації (незалежно від виду їх діяльності та форм власності), механічні транспортні засоби і є обов’язковими для виконання посадовими особами (власниками).

Цілком ймовірно, що вам доведеться докупити недостатні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь