Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Цикл заходів до 100-річчя Української революції 1917-1921 років: «ВІДРОДЖЕННЯ НАЦІЇ»

Дата: 25.03.2021 16:09
Кількість переглядів: 706

Фото без опису

Історія – це пам'ять людського суспільства, його свідомість і совість, засіб самоочищення, виховання прийдешніх поколінь. Закономірно, що у період національного відродження, який ми сьогодні переживаємо, українці звертаються до своєї історії, духовних витоків народу. Згадують тих, хто віддав своє життя за волю України.

На виконання Указу Президента України від 22 січня 2016 року №17 “Про заходи з відзначення 100-річчя   від початку Української революції 1917–1921 років”, з метою гідного вшанування  традицій боротьби за соборність і незалежність України та військової звитяги захисників рідної землі, творців національної державності в березні поточного року в закладах культури Черкаської селищної ради пройшов цикл культурно-просвітницьких заходів «ВІДРОДЖЕННЯ НАЦІї».

В бібліотеках були оформлені тематичні книжкові виставки, на яких представлено історичні, наукові та літературні твори, що відтворюють розвиток і події Української революці, історію УНР доби Центральної Ради і Дерикторії, важливі миті життя Української Держави. Проведено пізнавальні години, виховні заходи, інформ-дайджести та відео-перегляди.

У ході революції український народ уперше в ХХ сторіччі створив незалежну національну державу, яка у формі різних утворень мала всі ознаки незалежної держави. Вперше після століть бездержавності відбулось об’єднання в одній соборній державі східних і західних українських земель. Революція була явищем загальноукраїнським. У всіх регіонах країни розвивався національний рух, створювалися та діяли українські органи влади, політичні партії та громадські інституції, відроджувалася культура. Цей досвід відіграв вирішальну роль у подальшій визвольній боротьбі Українського народу. Розуміння здобутків революції та усвідомлення причин її поразки має стати важливим уроком для сучасної розбудови незалежної України. 

 

Відділ культури та туризму

Черкаської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь