Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Черкаській громаді відбулись заходи до 35-роковин Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2021 16:02
Кількість переглядів: 912

Фото без опису

26 квітня 1986 року сталась страшна катастрофа в історії людства -  вибух реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Долі багатьох людей різних професій - цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди. І через 35 років цей день змушує задуматися про можливі наслідки діяльності людини. Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий, тому до цієї пам’ятної дати всі учасники ліквідації аварії на атомній електростанції, що мешкають в громаді, отримали одноразову матеріальну допомогу від Черкаської селищної ради.

З метою підвищення обізнаності молодого покоління про аварію на Чорнобильській АЕС та вшанування пам’яті людей, які загинули внаслідок цієї катастрофи в закладах культури громади відбулась низка тематичних заходів під загальною назвою «На відстані 35-ти років…», а саме: тематичні виставки, години пам’яті, перегляди документальних фільмів,  вечори-спомини, літературні дайджести та екологічні марафони. Також, всі заклади культури Черкаської ТГ долучились до Міжнародної щорічної акції/флешмобу «Chornobyl 35» та запалили 35 свічок, за кількістю років, що минули з моменту аварії.

З нагоди 35-х роковин трагедії на Чорнобильській АЕС працівники Черкаської селищної ради висадили 35 кущів білих троянд, як символ пам'яті та майбутнього відродження Чорнобильської зони відчуження. Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять тих героїв, які врятували світ ціною власного життя. У цю скорботну мить кожен подумки дякував усім, хто ризикуючи власним здоров’ям, ліквідовував наслідки аварії, відроджував і нині відроджує нове життя на обпаленій радіацією землі.

 

Відділ культури та туризму

Черкаської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь