Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Черкаській громаді відбулись заходи до Дня пам’яті та примирення та Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2021 15:41
Кількість переглядів: 615

Фото без опису

 

8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у 1939-1945 роки.

8 травня відбулась церемонія покладання квітів до братської могили загиблих радянських воїнів у смт Черкаське за участю керівництва, депутатів селищної ради, працівників бюджетної сфери. До всіх присутніх звернувся голова Черкаської селищної ради Андрій Головаш та наголосив, що: «Сьогодні ми схиляємо голови перед святою пам’яттю полеглих, одночасно віддаючи шану живим учасникам Другої світової війни. Їх подвиг навіки залишиться в нашій пам’яті. Слава всім борцям, які в часи воєнного лихоліття визволяли рідну землю від нацистських загарбників». Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих в роки Другої світової війни та поклали квіти до братської могили.

Також, голова селищної ради привітав зі святом ветерана, безпосереднього учасника бойових дій Другої світової війни, мешканця селища Черкаське Старикова Василя Микитовича, вручив квіти та пам’ятні подарунки, особисто висловив вдячність за те, що 76 років тому Василь Микитович виборов для нас свободу, повернув віру у майбутнє, дав можливість жити і розвиватися нащадкам.

8 та 9 травня у всіх старостинських округах Черкаської громади були проведені церемонії покладання квітів до братських могил та обелісків. В закладах культури відбулись тематичні заходи, присвячені Дню  пам’яті та примирення та 76-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а саме: години патріотичного виховання, літературно-музичні композиції, уроки мужності, тематичні бесіди. У бібліотеках закладів культури селищної ради до уваги присутніх були представлені книжкові виставки-композиції «В книжковій пам’яті – миттєвості війни». На них були представлена література воєнної тематики про бойовий рух, героїчні подвиги, патріотизм на мужність народу на фронтах, в тилу і на окупованих територіях.

Вже не перший рік святкування відбувається під символічним гаслом – «Ніколи знову!», наголошуючи, що потрібно зробити все можливе для того, щоб подібне у людській історії більше ніколи не повторилося.

Пам’ятаємо! Перемагаємо!

Відділ культури та туризму

Черкаської селищної ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь