Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПЕРЕРАХУНОК ПРАЦЮЮЧИМ ПЕНСІОНЕРАМ

Дата: 04.06.2021 14:23
Кількість переглядів: 433

З 1 квітня без додаткового звернення особи, органи Пенсійного фонду України в Донецькій області, провели перерахунок пенсії тим громадянам, які на 1 березня 2021 року, набули право на проведення перерахунку, передбаченого абзацами першим – третім частини четвертої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон 1058) на найбільш вигідних умовах.

Право на перерахунок пенсії визначено з урахуванням даних про страховий стаж, які містяться в системі персоніфікованого обліку на 1 березня 2021 року. Обчислення страхового стажу, який дає право на перерахунок пенсії, здійснюється не раніше за день, що настає після дня, по який обчислено страховий стаж під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

Перерахунок пенсії проведено громадянам, які отримують пенсію за віком чи по інвалідності  відповідно до Закону 1058. 

Пенсії  перерахували пенсіонерам, які:

  • продовжували працювати та набули не менш як 24 місяці страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку)  пенсії незалежно від перерв у роботі. У такому разі перерахунок пенсії здійснено на найбільш вигідних умовах: з урахуванням набутого страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії та заробітної плати (доходу), з якої призначено (попередньо перераховано ) пенсію, або з урахуванням страхового стажу та зарплати (доходу), набутих після призначення (попереднього перерахунку) пенсії;

  • продовжували працювати і мають менше як 24 місяці страхового стажу та після призначення (попереднього перерахунку) пенсії минуло два роки з дня звернення. У такому разі  перерахунок пенсії здійснено з урахуванням набутого страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії та заробітної плати (доходу), з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію.

Під час  проведення перерахунку з 1 квітня органами Пенсійного фонду України було перевірено, який перерахунок доцільно провести: із урахуванням лише стажу чи з урахуванням і стажу і заробітної плати.  

 Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області з 01 квітня 2021 року забезпечено перерахунок пенсії 43,2 тис. пенсіонерам – мешканцям області, які відповідають визначеним вимогам.

Підвищені розміри пенсій отримають 19,9 тис. пенсіонерів у червні 2021 року з доплатою за квітень, травень 2021 року, з них:

18,8 тис. особам проведено перерахунок з додаванням стажу, середнє підвищення склало 162 грн., 

1,1 тис. особам проведено перерахунок з додаванням стажу та збільшенням заробтіної плати, середнє підвищення склало 410 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь