???????Більше 105 мільйонів гривень отримав місцевий бюджет Донеччини від роздрібної торгівлі підакцизними товарами 

Дата: 10.06.2021 16:33
Кількість переглядів: 522

 

#ЦифраДня

За січень-травень 2021 року до місцевих скарбниць Донецького регіону  платниками податків сплачено 105,6 млн гривень акцизного податку з реалізації роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами, що на 5,9 млн грн більше за торішні показники.

Більше третини усіх надходжень акцизного податку з реалізації підакцизної продукції забезпечили суб’єкти господарювання, які перебувають на обліку в м. Маріуполі – 40,7 млн гривень. 

Податкова Донеччини акцентує увагу, що з кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу п'ять відсотків акцизного податку надходять до скарбниці міста або об'єднаної територіальної громади. При цьому акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у фіскальному чеку окремим рядком. Якщо немає чеку – податок не сплачено, і, відповідно, не наповнюється бюджет. 

Також нагадуємо, що захистити свої права споживачів, якщо вам не видали фіскальний чек, ви можете за допомогою мобільного додатка “Legal ZrPlat”, який розроблений Податковою Донеччини та ефективно діє вже                      більше року. Завантажити цей безкоштовний додаток на                                                  свій     гаджет                   можна                       засобами          Play Market   (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.solidpack.legalzrplat) або App Store (https://apps.apple.com/us/app/legal-zrplat/id1490703512?ls=1). 

Тому рекомендуємо покупцям завжди вимагати у продавця фіскальний чек за товар, який не лише доводить факт продажу, а й гарантує захист прав споживачів від фальсифікованої продукції. 

За п’ять місяців поточного року до місцевого бюджету також сплачено 18,3 млн гривень плати за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. 

 

Підписатися на Facebook  

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал 

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube 

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot 


#акциз, #надходження, #ДПС_Донеччина


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь