Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

Дата: 29.06.2021 11:11
Кількість переглядів: 797

Фото без опису

День Конституції України щороку відзначається 28 червня. У цей день 25 років тому наша країна отримала свій найважливіший і головний документ – Конституцію. Це основний Закон нашої держави, в якому закріплено правові основи України.

Всі заклади культури Черкаської громади приєднались до святкування Дня Конституції України. Так, про історичний шлях українців до своєї Конституції йшла розмова на інформаційній годині «Від ідеї до життя» з відвідувачами в публічній бібліотеці Черкаського базового історико-культурного інформаційного центру. Де згадувалися законодавчі праці Ярослава Мудрого, Пилипа Орлика, Михайла Грушевського. А також говорили про права, надані Конституцією, якими молоді люди будуть користуватися в майбутньому житті. Необхідними помічниками у спілкуванні були документи, фото, книги з розгорнутої виставки "Конституція - основний Закон моєї держави".   

До цього свята бібліотека Привільського культурно-просвітницького центру провела правовий квест «Права свої знай, обовязки не забувай» та підготувала книжкову виставку «Шлях України до Конституції». На виставці широко представлена література, яка відображає найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України, та знайомить з історією створення Конституції України та основними засадами, формує правову культуру в отриманні знань про конституційні права та свободи.

          В Прелесненському сільському центрі розвитку національної культури, Троїцькому сільському клубі-бібліотеці, Новомиколаївському сільському інформаційно-культурному центрі відбулись тематичні полички «Конституція – правова азбука держави» до дня Конституції України, де всі бажаючі мали змогу ознайомитись з правовими основами незалежної України.

Відділ культури та туризму

Черкаської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь