Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація про стан зареєстрованого ринку праці Черкаської об’єднаної територіальної громади за І півріччя 2021 року

Дата: 09.07.2021 14:56
Кількість переглядів: 464

 

Послугами Слов'янського міського центру зайнятості в сприянні працевлаштуванню в 1 півріччі 2021 року скористалися порядку 452 незайнятих трудовою діяльністю мешканців громади, з яких 156 осіб мали статус зареєстрованого безробітного, що майже дорівнює відповідному періоду 2020 року.

На 1 липня 2021 року число зареєстрованих безробітних налічувало близько 38 осіб. Близько 42% безробітних - це жінки, 39% - молодь у віці до 35 років, майже кожен п’ятий - з числа осіб, які мають додаткові гарантії у сприяння працевлаштуванню. Серед безробітних майже кожен четвертий раніше був робітником, кожен третій займав місце службовця, а кожен одинадцятий не мав професійної підготовки.

У той же час роботодавцям постійно потрібні кваліфіковані робітники з інструментом (38% всіх вакансій), працівники сфери торгівлі та послуг (13%), робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (23%), а також кваліфіковані професіонали та фахівці (21%).

За шість місяців поточного року отримали постійну роботу за сприяння служби зайнятості 67 незайнятих громадян, в тому числі 54 особи зі статусом безробітного.

Поряд з працевлаштуванням на постійних умовах роботи, одним із напрямків соціального захисту незайнятого населення є організація громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, які забезпечують тимчасову зайнятість. Протягом звітного періоду в роботах тимчасового характеру взяли участь 11 безробітних жителів громади.

В 1 півріччі 2021 року проходили профнавчання та підвищували свою кваліфікацію 17 безробітних, по закінченні якого всі працевлаштовані за сприянням центру зайнятості на конкретні робочі місця.

Перебування в стані безробіття до працевлаштування становить на сьогодні в середньому 4 місяці. Період виплати допомоги залежить від страхового стажу безробітного та причини звільнення з роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь