Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Черкаській громаді гучно відсвяткували День Державного Прапора та 30-ту річницю Незалежності України!

Дата: 25.08.2021 19:56
Кількість переглядів: 895

Фото без опису

     23 серпня 2021 року Черкаська громада святкувала особливі та величні свята українського народу – День Державного Прапора та 30-у річницю Незалежності України! Зранку, у всіх населених пунктах громади майоріли синьо-жовті стяги та лунав Гімн України. Голова Черкаської селищної ради Андрій Головаш та працівники апарату поклали квіти до пам’ятних знаків загиблим військовослужбовцям ЗСУ в с. Новоселівка та Маячка та хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв, що віддали своє життя за цілісність і незалежність України.

       Відділом  культури  туризму для всіх  мешканців  та  гостей  громади було організовано арт-пікнік  «ТЕРИТОРІЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ». На майданчику біля Черкаського базового історико-культурного інформаційного центру розташувались різноманітні локації, де кожен проводив час весело та з користю. Усі охочі мали змогу долучитись до майстер-класів, придбати  Hand Made вироби, завітати бібліотечної альтанки та поспілкуватись з місцевими поетами і краєзнавцями. Громадські організації та ініціативні групи Черкаської ТГ також долучилися до святкування та  розповідали присутнім про реалізовані проекти на території громади.Найменших мешканців запрошували до локацій з батутами, солодкою ватою і аквагримом. ТОВ «Крамагросвіт» було організовано виставку найновітнішої сільськогосподарської техніки та продаж натуральних молочних продуктів власного виробництва. 

        Свято розпочалось урочистою ходою бюджетних організацій Черкаської громади. Зі сцени, в цей святковий день всіх присутніх привітав голова Черкаської селищної ради Андрій Головаш та вручив подяки і пам’ятні подарунки мешканцям громади, які своєю цілеспрямованістю та наполегливою працею підвищують престиж Черкаської ТГ на обласному, всеукраїнському та міжнародному рівнях. Гарний настрій та творчість дарували глядачам аматорські колективи закладів культури селищної ради та  викладачі Слов’янської районної школи мистецтв.

      Кожен заклад культури підготував на свято яскраві, тематичні фотозони, які відображали традиції та колорит кожного населеного пункту громади. А найкращі кухарі старостинських округів змагалися у «Кулінарному батлі» і дивували присутніх традиційними українськими стравами. За рішенням журі перемогу у «Кулінарному батлі» отримала команда Прелесненського старостинського округу на чолі зі старостою Олегом Тютюнником.

     Також, на святі було підведено підсумки щорічного загально-громадського дистанційного конкурсу читців «Творча країна». Так, у молодшій групі перемогу здобула Тістова Альона (село Привілля), у середній групі перемогу розділили: Молодик Каріна (смт Черкаське) та Соломаха Софія (село Олександрівка), у старшій групі перемогу здобула Войтюк Анастасія (смт Черкаське) і спеціальними призом від членів журі було нагороджено                родину Висицьких (село Новоселівка).

        Майстрині Черкаської громади брали участь у конкурсі на кращу ляльку-мотанку. За рішенням журі перемогу отримали майстрині із села Новомиколаївка: Ушакова Надія, Стельмах Ганна та Приходько Ольга, за результатами голосування глядачів «приз глядацьких симпатій» отримала майстриня із селища Черкаське Падалка Катерина.

        В цей день було проведено відкриті спортивні змагання, присвячені Дню Прапора та Дню незалежності України. В них взяли участь команди досвідчених спортсменів і молодь. У неймовірну спеку всі команди проявили спортивний характер, волю до перемоги. В змаганнях з міні-футболу перемогу здобула команда с. Прелесне, з волейболу – команда с. Маяки, в турнірі з шашок перемогу виборов Роман Романюк (смт Черкаське), у турнірі з  шахів – Галина Зоненко (с. Привілля), у турнірі з настільного тенісу Катерина Гайнуліна (с. Привілля). Переможці та призери змагань були нагороджені кубками, грамотами та медалями.

        Справжнім подарунком для всіх присутніх став виступ переможця Х-фактору, учасника проекту «Голосу країни», лауреата ІІІ премії конкурсу «Слов’янський базар» Дмитра Бабака. Сильний, глибокий обертонами голос, водночас гнучкий і динамічний – запалив концертний майданчикхвилею позитиву та енергії.

       Наприкінці свята  пролунав святковий салют на честь 30-ї річниці Незалежності України.

         Нинішня річниця Незалежності України залишила у мешканців Черкаської ТГ та гостей незабутнє враження, збагатила їх духовно. Вселила надію на краще майбутнє та зміцнила їх любов до України! 

         Відділ культури та туризму Черкаської селищної ради щиро дякує всім, хто долучився до організації та проведення арт-пікніку «Територія Незалежності»!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь