Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«ЖИВІ, ПОКИ ПАМ'ЯТАЄМО»

Дата: 30.08.2021 09:04
Кількість переглядів: 905

Фото без опису

День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України відзначається 29 серпня – саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів.

Цього дня секретар Черкаської селищної ради Костянтин Даниленко та представники органів місцевого самоврядування відвідали пам’ятні знаки загиблим воїнам, що розташовані на території Черкаської громади. Вшанували хвилиною мовчання та поіменно згадали всіх загиблих в бою біля села Маячка десантників 95 аеромобільної бригади; а також, військовослужбовців ЗСУ, співробітників СБУ – членів екіпажу МІ-8, які трагічно загинули в ході антитерористичної операції в селі Новоселівка. Всі присутні схилили голови у вдячності перед тими, хто тримав мирне небо, даючи нам можливість у цей час вчитися, працювати та відстоювати демократію й права людини тут, у тилу.

До цієї пам’ятної дати в Привільському культурно-просвітницькому центрі відбулася година мужності "Герої не вмирають". Пам'ятаючи героїв Іловайської битви пройшов майстер-клас по виготовленню символу "Сонях пам'яті".

В публічній бібліотеці Черкаського базового історико-культурного інформаційного центру проведено виставку-діалог "Пам'ятаємо ваші обличчя". На заході відвідувачі бібліотеки розповідали про свої відношення до війни і до її героїв. Бібліотекар ознайомила дітей з героями, які загинули за Україну в цій війні і читала уривки з книг Ю. Смаль "Бойовий друг", О. Білозерської "Кіборг Джміль", Т. Рубан "Той, що оберігає", і ознайомила з фотографіями героїв.

Відділ культури та туризму

Черкаської селищної ради

 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь