Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Успішна громада – якісна школа

Дата: 28.12.2021 15:44
Кількість переглядів: 667

Фото без опису

Забезпечення якості освіти на певній території є завданням органів місцевого самоврядування, яке виконується шляхом ефективного здійснення відповідних повноважень.

Місцеве самоврядування — це здатність територіальних громад самостійно розв’язувати питання локального значення. Одне з них — забезпечення якості освіти.

Якість освіти на місцевому рівні забезпечується створенням дієвої цілісної системи закладів освіти, формуванням професійних керівників, розвитком педагогічного потенціалу, ефективним управлінням освітою в громаді, тобто відповідальним і компетентним виконанням повноважень у сфері освіти.

З метою підтримки органів місцевого самоврядування задля ефективної реалізації їхніх повноважень з питань забезпечення якості освіти на певній території, Державною службою якості освіти України спільно із швейцарсько-українським проєктом «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (DECIDE), розроблено порадник «Повноваження ОМС щодо забезпечення якісної освіти». Порадник містить рекомендації засновнику, показники для самооцінювання та орієнтовні переліки розпорядчих документів.

У Пораднику розглядаються основні повноваження органів місцевого самоврядування щодо забезпечення якості освіти. Зокрема, охоплено питання забезпечення територіальної доступності, утримання та розвитку закладів освіти, створення безпечного і здорового середовища, кадрового забезпечення, прозорості та відкритості у діяльності, співпраці з громадою. Запропоновано показники для самооцінювання, орієнтовні переліки розпорядчих документів.

Посилання для завантаження Порадника: https://cutt.ly/ZYQVMsk


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь