Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація про стан зареєстрованого ринку праці Черкаської територіальної громади за 12 місяців 2021 року

Дата: 12.01.2022 15:14
Кількість переглядів: 283

Фото без опису

Інформація про стан зареєстрованого ринку праці

Черкаської  територіальної громади

за 12 місяців 2021 року

 

Послугами Слов'янського міського центру зайнятості в сприянні працевлаштуванню протягом 2021 року скористалися порядку 547 незайнятих трудовою діяльністю мешканців громади, з яких 227 осіб мали статус зареєстрованого безробітного, що майже дорівнює відповідному періоду 2020 року.

На 1 січня 2022 року число зареєстрованих безробітних налічувало близько 35 осіб. Близько 54% безробітних - це жінки, 20% - молодь у віці до 35 років, майже кожен сімнадцятий - з числа осіб, які мають додаткові гарантії у сприяння працевлаштуванню. Серед безробітних майже кожен четвертий раніше був робітником, кожен третій займав місце службовця, а кожен одинадцятий не мав професійної підготовки.

У той же час роботодавцям постійно потрібні кваліфіковані робітники з інструментом (38% всіх вакансій), працівники сфери торгівлі та послуг (13%), робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (23%), а також кваліфіковані професіонали та фахівці (21%).

Протягом 2021 року отримали постійну роботу за сприяння служби зайнятості 135 незайнятих громадян, в тому числі 100 осіб зі статусом безробітного.

Поряд з працевлаштуванням на постійних умовах роботи, одним із напрямків соціального захисту незайнятого населення є організація громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, які забезпечують тимчасову зайнятість. Протягом звітного періоду в роботах тимчасового характеру взяли участь 25 безробітних жителів громади.

Протягом 2021 року проходили профнавчання та підвищували свою кваліфікацію 32 безробітних, по закінченні якого 100% працевлаштовані за сприянням центру зайнятості на конкретні робочі місця.

Перебування в стані безробіття до працевлаштування становить на сьогодні в середньому 4 місяці. Період виплати допомоги залежить від страхового стажу безробітного та причини звільнення з роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь