Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Служба у справах дітей повідомляє...

Дата: 08.02.2022 14:09
Кількість переглядів: 667

Фото без опису

   Станом на 01.01.2022 на обліку служби у справах дітей Черкаської селищної ради перебуває 58 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких : 22 дитини можуть бути усиновлені та сподіваються на сімейне тепло, турботу та любов ; 31 дитина виховується в сім’ях опікунів/піклувальників, 5 дітей виховуються в прийомних родинах, 11 дітей є вихованцями дитячих будинках сімейного типу.  До інтернатних закладів влаштовано 5 дітей, на повному державному забезпеченні перебувають 4 дитини ( студенти ПТУ). 

   На території громади проживає 4 усиновлені дитини, функціонують 4 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 32 дитини-вихованця  та 1 прийомна родина, в якій виховуються 4 прийомні доньки.

   Кожна дитина, яка залишилася без піклування батьків, має право на сім’ю, і реалізувати це право дитини – одне з основних задач в діяльності служби у справах дітей.

   Громадянам нашої країни надається право на усиновлення, опіку та піклування над дитиною, 

право взяти дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування на виховання та спільне проживання у прийомну родину , дитячий будинок сімейного типу.

   Усиновлення є найкращою з усіх можливих на сьогодні форм сімейного влаштування дитини, тобто прийняття дитини в сім’ю на правах рідної дитини.

   Опіка та піклування – одна з найпоширеніших форм влаштування дітей, в основному в сім’ї родичів.

    Прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу - це сім’я або громадяни, які за власним бажанням на платній основі беруть дітей на виховання та спільне проживання до своєї родини, маючи належні житлово-побутові умови, стан здоров’я, матеріальний стан, не перебувають у  конфлікті із законом, проходять відповідне навчання. Як законні представники своїх вихованців, прийомні батьки та батьки-вихователі представляють інтереси дитини в усіх установах , несуть персональну відповідальність за її життя та всебічний розвиток . Прийомні діти та діти-вихованці виховуються у таких родинах до 18-ти річного віку, а у разі продовження навчання дитини у професійно-технічних, вищих навчальних закладах – до 23 років або до закінчення відповідних навчальних закладів. Прийомна родина виховує від 1 до 4 прийомних дітей. Дитячий будинок сімейного типу виховує не менше 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, включаючи рідних дітей.

   Фінансування прийомних родин та дитячих будинків сімейного типу здійснюється за рахунок державного бюджету. Батькам щомісячно виплачується грошове забезпечення. Діти та родини користуються пільгами, передбаченими законодавством України для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Щомісячно на кожну дитину виплачується державна соціальна допомога на  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

    Прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу, по відношенню до інтернатних закладів, створює набагато кращі психологічні, соціальні умови для виховання, розвитку дитини , допомагає дитині адаптуватися у житті.

    В нашій країні багато дітей мріють про маму і тата. Саме Ваша сім’я може стати для дитини осередком любові і тепла, якого вона прагне… І саме Ви навчите її більше усміхатися, любити життя, людей , бути щасливою. 

    Зважтеся на цей крок. Ваша дитина чекає саме на Вас !

З усіх питань усиновлення, встановлення опіки та піклування над дітьми, створення прийомної сім’ї або будинку сімейного типу звертайтеся до служби у справах дітей  за місцем проживання.

Служба у справах дітей Черкаської селищної ради запрошує громадян, які мають можливість та бажання подарувати  щастя сімейного виховання дитині-сироті або дитині, позбавленій батьківського піклування, за адресою : смт Черкаське вул.Шевченка, 15а  каб.№2. тел.0997120681



 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь