Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація щодо реалізації права на отримання житлової субсидії

Дата: 06.10.2022 10:20
Кількість переглядів: 223

Фото без опису

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку призначення та виплати житлових субсидій відповідно до  постанови Кабінету Міністрів  України  від 16 вересня 2022 р. №1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України».

Пенсійний фонд буде виплачувати субсидії з 1 жовтня 2022 року,

а з 1 грудня – призначати житлові субсидії.

Для призначення житлової субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом громадянина України або тимчасовим посвідченням громадянина України (для іноземців та осіб без громадянства — паспортним документом іноземця або документом, що посвідчує особу без громадянства, посвідкою на постійне/тимчасове проживання, посвідченням біженця або іншим документом, що підтверджує законність перебування іноземця чи особи без громадянства на території України), згідно з постановою подає заяву та декларацію:

•          структурному підрозділу з питань соціального захисту населення ( де є приймальні),

•          посадовим особам виконавчого органу,

•          центру надання адміністративних послуг за зареєстрованим / задекларованим місцем проживання (орендарі, внутрішньо переміщені особи – за фактичним місцем проживання),

•          органу Пенсійного фонду України – незалежно від місця проживання. Заява та декларація можуть бути надіслані поштою або в електронній формі через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України з 01.12.2022 року, мобільний додаток Пенсійного фонду України  року або Портал Дія з 01.12.2022 року, офіційний веб-сайт Мінсоцполітики або інтегровані з ними інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також інформаційні системи Мінсоцполітики (з накладенням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису). У разі подання заяви та декларації через Портал Дія особа громадянина посвідчується паспортом громадянина України (завантажено документ).

У разі прийняття рішення про відмову в призначенні житлової субсидії уповноважений орган повідомляє заявнику про прийняте рішення протягом трьох календарних днів з дня його прийняття. При цьому уповноважений орган інформує заявника про прийняте рішення в паперовій формі з врученням відповідного повідомлення під особистий підпис із зазначенням причин відмови і порядку оскарження прийнятого рішення або через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України  або Портал Дія.”;

У період дії воєнного стану в Україні структурний підрозділ з питань соціального захисту населення може повідомляти заявнику про прийняте рішення в телефонному режимі із внесенням відповідного запису до окремого журналу реєстрації інформування заявників.

Заявник має право оскаржити до суду рішення структурного підрозділу з питань соціального захисту населення щодо розміру призначеної субсидії або про відмову в призначенні житлової субсидії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь