Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПАМ’ЯТКА ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ щодо використання пічного чи газового обладнання в приватних будинках

Дата: 06.12.2022 16:32
Кількість переглядів: 113

Фото без опису

З настанням холодної пори року значна частина мешканців використовує для обігріву своїх помешкань пічне чи газове обладнання, а також побутові електроприлади. Під час їх експлуатації, у разі порушень правил безпеки, виникають пожежі, які призводять до трагічних наслідків, – люди втрачають своє житло і майно, часто гинуть або травмуються.

Шановні мешканці, закликаємо вас дотримуватися правил пожежної безпеки під час опалення своїх домівок та нагадуємо про головні правила безпечного користування пічним опаленням, газовими чи електричними приладами.

При використанні пічного опалення забороняється: користуватись несправними опалювальними печами; розпалювати печі легкозаймистими та горючими рідинами; залишати печі, в яких горить вогонь, без нагляду; доручати розпалювати печі та наглядати за ними дітям; використовувати дрова, довжина яких перевищує розміри топника; сушити та зберігати на поверхні опалювальних печей горючі предмети; закривати піддувало опалювальної печі, коли в ній ще горить вогонь або є жар; влаштовувати в якості димоходу металеві або азбестові труби. В опалювальний сезон необхідно очищати димарі від сажі хоча б один раз на два місяці. При використанні для опалення газових приладів.

Забороняється самовільно змінювати передбачену проєктом схему прокладання газових мереж, користуватись несправними або самостійно встановленими газовими приладами.

Під час сильного вітру не рекомендується користуватися газовими опалювальними приладами та колонками, які мають відвід продуктів згоряння в димоходи, оскільки є загроза виникнення зворотної тяги та попадання продуктів згоряння у приміщення. В період значних похолодань необхідно регулярно проводити огляд оголовків димоходів і вживати заходи щодо запобігання їх обмерзання та закупорювання. Забороняється використовувати для обігріву приміщень газові кухонні плити.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь