Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Результати роботи Слов’янського міського центру зайнятості за 2022 рік

Дата: 13.01.2023 10:10
Кількість переглядів: 131

Фото без опису

Результати роботи Слов’янського міського центру зайнятості за 2022 рік

Протягом 2022 року в умовах воєнного стану Служба зайнятості взагалі, та Слов’янський міський центр зайнятості зокрема, продовжували виконувати свої основні задачі по стабілізації ринку працінадавати соціальні послуги пошукачам роботи та допомагати в укомплектування персоналом підприємствам та приватним підприємцям. І хоча формат роботи довелось перевести в дистанційний, це не стало на заваді у вирішення основних завдань в сфері зайнятості.

Так, в 2022 році за сприянням Слов'янського центру зайнятості було працевлаштовано більше 1000 осіб з числа незайнятого населення, які звернулись з метою пошуку роботи. Із них близько 850 осіб знайшли роботу за сприянням Слов’янського центру зайнятості після 24 лютого 2022 року. При цьому, працевлаштування відбувалось не тільки в Слов’янському регіоні, а по всій Україні, куди евакуювалися мешканці Донецької області. 

Для населення Слов’янської, Андріївської та Черкаської громад, які в період дії воєнного стану не виїхали зі своїх домівок, за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття були організовані  суспільно корисні роботи. Майже 100 безробітних мешканців вказаних громад в листопаді-грудні минулого року отримали можливість тимчасового заробітку та зробили свій внесок у відбудову міст та селищ регіону. В 2023 році до організації вказаних робіт долучаються ще 2 громади – Святогірська та Миколаївська.

Також, задля допомоги в адаптації на нових робочих місцях Донецькою обласною службою зайнятості на базі Полтавського центру професійно-технічної освіти ДСЗ були організовані короткотермінові дистанційні курси цільового призначення. Тематика занять максимально наближена до реалій сьогодення - "Особливості трудових відносин в умовах воєнного стану", "Цивільний захист у сучасних умовах" тощо. 80 безробітних жителів Слов’янського регіону в період дії воєнного стану навчались на заняттях та були працевлаштовані по закінченні курсів.

Протягом надзвичайно складного 2022 року служба зайнятості продовжувала підтримувати роботодавців регіону, залучаючи до активних программ зайнятості. Так, 10 підприємцям та підприємствам Слов'янського регіону, які взяли на роботу внутрішньо переміщених осіб, було виплачено більше 200 тис грн. компенсації на оплату праці прийнятих працівників.

Слов'янський міський центр зайнятості і надалі продовжуватиме виконувати основні завдання на регіональному ринку праці. З питань можливостей працевлаштування, реєстрації в центрі зайнятості, укомплектування вакансій можна звернутися у м. Слов’янську за адресою вул. Г.Батюка, 40, за електронною адресою slavresept@donocz.gov.ua та за телефоном 0505505460.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь