Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повернусь додому, щоб зі зброєю в руках вигнати росіян із рідного краю: переселенець долучається до бригади "Лють"

Дата: 05.03.2023 14:41
Кількість переглядів: 141

Фото без опису

22-річний хлопець з перших днів повномасштабного вторгнення російських військ в Україну активно проявляв проукраїнську позицію та разом з іншими херсонцями був учасником мітингів і протестів на вулицях уже окупованого міста. Нині Володимир живе і працює в Житомирі. А зовсім скоро сподівається повернутись на малу батьківщину у складі Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції «Лють», щоб назавжди вимести ворога з українських земель. 

 – Я корінний херсонець. Як то кажуть, з діда-прадіда. Так склалося, що ріс без батьків, мене виховувала бабуся. Працював уже з 14 років, коли ще навчався у школі, бо не хотів нікого обтяжувати. Потім вступив до Херсонського політехнічного коледжу. Продовжував працювати. Ще згодом орендував житло і став жити самостійно. На початку 2022-го мав непогані перспективи з роботою, а 24-го лютого почалося… - коротко розповідає про себе Володимир Діденко.

Ранок повномасштабного вторгнення військ рф в Україну застав Володимира на кухні. Молодий чоловік спокійно пив каву, коли за вікном почув відлуння вибухів. Спочатку не зважав. Потім відкрив стрічку новин – і жахнувся.

– Перші дні були пекельними. Місто вимерло. На вулицях – пусто. Магазини закриті, ринки не працюють. Продуктів нема. Один день просто провів на воді. Потім в якомусь випадковому магазині знайшов рахат-лукум. На ньому протримався ще 3 дні, – згадує Володимир. – У місто заходили російські війська. Чужинці захопили будівлі адміністрацій та почали нав’язувати свої порядки серед населення.

На вулиці, по яким пересувалися ворожі війська і техніка, з протестами виходили місцеві люди. Обгорнуті у синьо-жовті прапори, вони співали гімн України і закликали окупантів повертатися до росії. Серед мітингувальників був і Володимир. Хлопець разом із містянами сміливо йшов назустріч загарбникам, знімав відео і викладав на каналах соцмереж стріми з посилами про те, що херсонці не здаються і сміливо протистоять озброєному війську чужинців.

– Вони почали придушувати і розганяти наші мітинги. Вони стріляли в мирних людей і влучали травматичними і бойовими кулями. Розумієте, навіть коли ми відступали, вони стріляли протестувальникам у спини! – розповідає Володимир.

Хлопець вирішив виїжджати з окупованого Херсону, коли засобів для існування фактично не залишилося. П’ять діб діставався до Львова. А за деякий час при підтримці знайомих переїхав до Житомира. 

Володимир розповідає, що знайшов житло і роботу. Аж тепер почув про набір кандидатів в Об’єднану штурмову бригаду «Лють» і зрозумів, що це шанс знову долучитись до боротьби з ворогом. На цей раз – з бойовими побратимами і зі зброєю в руках.

– Частина мого рідного Херсона зруйнована ворожими військами. Території регіону лишаються під окупацією. Я хочу відвоювати свій край. Я хочу, щоб моя Україна звільнилась від нелюдів, які непроханими прийшли сюди. Моя мотивація – це моя лють до ворога, моє прагнення до нашої Перемоги і повернення до мирного життя.

Володимир уже пройшов етапи відбору і співбесіду на засіданні поліцейської комісії. Дуже скоро він вирушить на навчання, а потім зможе обернути свою лють у зброю для остаточної Перемоги над ворогом.

Нагадаємо,  Міністерство внутрішніх справ (МВС) продовжує набір військовослужбовців до “Гвардії наступу”.  У рамках проєкту створено вісім штурмових бригад. 

Так, наприклад, як ми вже повідомляли, на Донеччині триває набір до штурмової бригади Нацполіції України «Лють».  Подати анкету можна   онлайн на сайті https://storm.mvs.gov.ua/ або звернутися до ректрутингових центрів у Краматорську та Покровську. Більш детальну інформацію ви можете отримати подзвонивши на безкоштовну  «гарячу лінію» 0 800 406 700. Об’єднана штурмова бригада НПУ «Лють» входить до складу «Гвардії наступу» МВС разом з бригадами Нацгвардії та Державної прикордонної служби. Головне завдання підрозділу – визволення Донецька, Маріуполя та інших тимчасово окупованих населених пунктів.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь