Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«На нас чекають наші люди», – боєць штурмової бригади «Лють»

Дата: 17.03.2023 15:45
Кількість переглядів: 109

Фото без опису

«Сапсан» – інструктор штурмового полку поліції «Сафарі». Позивний – хижа пташка – обрали не просто, адже він – оператор БПЛА. А віднедавна – боєць штурмової бригади «Лють». Чоловік щодня готується до бойових дій та активно готує інших. 

До початку повномасштабної війни Василь два роки служив водієм у роті поліції особливого призначення. 24 лютого внесло корективи у життя поліцейського і службовий автомобіль він змінив на безпілотний літальний апарат. Перше бойове «хрещення» відбулося в Запорізькій області. «Сапсан» виявив ворожі позиції з висоти польоту, а побратими з полку «Сафарі» завдали ворогам нищівного удару.  І таких бойових «вильотів» у чоловіка за кілька місяців було чимало. 

«Я бачив ті жахіття, які творили на українській землі російські війська. Нас чекають наші люди в окупації, наші військові, які перебувають на фронті. Ми не маємо права залишати їх там наодинці, покидати напризволяще», - розповідає «Сапсан». 

Полк спецпризначення «Сафарі», у якому служить Василь, переходить до штурмової бригади «Лють». Новостворений підрозділ оснащується новітньою зброєю та технікою. «Сапсан» – один з інструкторів тактичної підготовки для новобранців.

Допомагає опановувати різні види озброєння. Поліцейський каже, що його тішить, що добровольці – вмотивовані українці, готові давати відсіч ворогу. До штурмових боїв щодня готуються і сам: «Якщо бачиш, що можеш щось зробити, то треба йти та робити, а не чекати, поки це хтось за тебе зробить». Василь переконаний, що бійцям не забракне люті виперти окупантів з української землі. І додає: разом із побратимами боротиметься лише до Перемоги.

Нагадаємо,  Міністерство внутрішніх справ (МВС) на початку лютого розпочало набір військовослужбовців до “Гвардії наступу”. У рамках проєкту створено вісім штурмових бригад.

Джерело: офіційний вебпортал Національної поліції України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь