Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нерестова заборона на лов водних біоресурсів 2023

Дата: 10.04.2023 10:58
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

📌 З 1 квітня 2023 року вступила в силу щорічна заборона на вилов водних біоресурсів. Слід усвідомити, що це важливий період в їх життєдіяльності. Від того, наскільки вдало пройде нерест, залежить чисельність виду і загальна кількість риби у водоймі. Тому дуже важливо надати рибі можливість спокійно дати потомство.

Так, для Донецької області у 2023 році визначені такі терміни весняно-літньої заборони на добування (вилов) водних біоресурсів у внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах (територія можливих бойових дій, згідно з Переліком територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженим наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України від 23.12.2022 за № 1668/39004) у:

річках з 01 квітня по 21 травня 2023 року;

водосховищах і озерах з 01 квітня до 10 червня 2023 року;

новостворених водних об’єктах, а також у придаткових системах річок та інших водних об’єктах з 01 квітня до 30 червня 2023 року.

На водних об’єктах в період нересту забороняється пересування всіх плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Під час нересту забороняється проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піску, інші роботи, які негативно впливають на стан водойм.

В нерестовий період дозволяється любительський лов водних біоресурсів однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега, з дотриманням норм вилову – до 3 кг/день на людину.

Любителі і професіонали рибної ловлі, будьте відповідальними та дотримуйтесь встановлених заборон під час нересту!

Від ваших дій сьогодні, залежать майбутні запаси водних біоресурсів завтра!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь