Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З населених пунктів, де ведуться бойові дії, евакуйовано 128 дітей

Дата: 27.05.2023 09:23
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

З населених пунктів, у яких ведуться активні бойові дії, у примусовий спосіб евакуйовано 128 дітей разом з батьками або законними представниками. Про це під час брифінгу у пресцентрі Донецької ОВА повідомив начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Олександр Вдовенко.

З метою захисту дітей, які перебувають у зоні проведення воєнних (бойових) дій, в умовах воєнного стану Урядом було прийняте рішення про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами,  які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донецької області в місцевості, де ведуться бойові дії. 

Проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками розпочато 7 квітня. Примусова евакуація охопила  21  населений пункт. 

Станом на 23 травня евакуйовано 128 дітей, додатково виявлено 10 дітей. У населених пунктах, де ведуться бойові дії, залишається 8 дітей, а саме: м. Бахмут- 4, Авдіївка-1 (батьки приховують дитину), м.Красногорівка-2, с.Керамік-1 (батьки категорично відмовляються). 

«Ми закликаємо усіх виїхати до більш безпечних регіонів України. На жаль, обстріли з боку окупантів стають дедалі частішими. Майже щодня надходить інформація про поранених та загиблих цивільних, тож не нехтуйте своїм життям та життям своїх дітей. Пам’ятайте – евакуація рятує життя!», - наголосив Олександр Вдовенко.

Він також повідомив, що наразі розглядається питання впровадження евакуації дітей в примусовоий спосіб з деяких інших населених пунктів Донецької області, де ведуться активні бойові дії. Після погодження з командуванням оперативно-стратегічних угруповань військ «Хортиця»,  «Таврія» та  Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану при Мінреінтеграції  буде прийнято відповідне рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь