Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З населених пунктів, де ведуться бойові дії, евакуйовано 128 дітей

Дата: 27.05.2023 09:23
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

З населених пунктів, у яких ведуться активні бойові дії, у примусовий спосіб евакуйовано 128 дітей разом з батьками або законними представниками. Про це під час брифінгу у пресцентрі Донецької ОВА повідомив начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Олександр Вдовенко.

З метою захисту дітей, які перебувають у зоні проведення воєнних (бойових) дій, в умовах воєнного стану Урядом було прийняте рішення про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами,  які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донецької області в місцевості, де ведуться бойові дії. 

Проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками розпочато 7 квітня. Примусова евакуація охопила  21  населений пункт. 

Станом на 23 травня евакуйовано 128 дітей, додатково виявлено 10 дітей. У населених пунктах, де ведуться бойові дії, залишається 8 дітей, а саме: м. Бахмут- 4, Авдіївка-1 (батьки приховують дитину), м.Красногорівка-2, с.Керамік-1 (батьки категорично відмовляються). 

«Ми закликаємо усіх виїхати до більш безпечних регіонів України. На жаль, обстріли з боку окупантів стають дедалі частішими. Майже щодня надходить інформація про поранених та загиблих цивільних, тож не нехтуйте своїм життям та життям своїх дітей. Пам’ятайте – евакуація рятує життя!», - наголосив Олександр Вдовенко.

Він також повідомив, що наразі розглядається питання впровадження евакуації дітей в примусовоий спосіб з деяких інших населених пунктів Донецької області, де ведуться активні бойові дії. Після погодження з командуванням оперативно-стратегічних угруповань військ «Хортиця»,  «Таврія» та  Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану при Мінреінтеграції  буде прийнято відповідне рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь