Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Військово-патріотичне виховання молоді набуває великого значення в нашому сьогоденні.

Дата: 15.06.2023 14:12
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Кожного року проводиться Всеукраїнська гра «Сокіл» («Джура»), головною метою якої є активізація роботи з відродження козацтва й розвитку історичних, культурних і патріотичних традицій українського народу, виховання юних патріотів на засадах гідності та високої самосвідомості. Гра «Сокіл» («Джура») спрямована на патріотичне та незламне виховання дітей та молоді нашої непереможної країни, сприяє вихованню справжніх патріотів, які в майбутньому будуть опорою нашої держави.

У період з 5 по 9 червня 2023 року пройшов II (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура»).

Черкаську територіальну громаду гідно представили рій «Знаменка» Черкаської гімназії (молодша група) - керівник Соколова Анна Іванівна та рій «Українське козацтво» Олександрівського ліцею (старша вікова група) – керівник Соколов Олексій Олександрович.

Ці змагання були організовані Донецьким обласним центром туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Учасники гри занурилися в атмосферу козацтва й випробували себе в заходах патріотичного, інтелектуального, мистецького, військово-спортивного, туристсько-краєзнавчого спрямування.

Під час гри учні перевірили свої знання з історії козацтва, історичної хронології, пройшли онлайн інтелектуальну гру-вікторину “Відун”, на якій показали свої вміння, здібності перцептивного мислення та концентрації уваги. Особливо привернув увагу конкурс строю та маршової пісні “Впоряд”.

Учні змагалися та демонстрували практичні навички всіх учасників рою з муштрового впоряду (стройової підготовки) індивідуально й командно. Учасники гри продемонстрували свої уміння надавати першу домедичну допомогу в конкурсі “Рятівник” (надання першої долікарської медичної допомоги та елементи рятувальних робіт),

Дитячо-юнацька гра «Сокіл» («Джура») сприяла вихованню в підростаючого покоління свідомого ставлення до оточуючого середовища, виконання своїх обов’язків, практичному навчанню, яке в наш час є, без сумніву, найактуальнішим у системі серед питань освітньої галузі та єднанні народу.

Учням сподобався конкурс “Таборування”, який приніс радість і задоволення від спілкування, а головне – діти перевірили свої можливості, уміння й навички.

Розвиток креативного мислення за допомогою штучного інтелекту та топографічну підготовку діти показали в змаганні “Орієнтування”.

В обласних змаганнях брали участь 30 роїв молодшої вікової групи та 25 роїв старшої вікової групи. У чесній і неупередженій боротьбі рій «Знаменка» виборов 14 місце, а рій «Українське козацтво» - 21. Та попри буремний і тривожний час, дистанційну підготовку до гри, це гідний результат учасників гри «Сокіл» («Джура») нашої громади.

Участь у цій грі є для учнів нашої громади корисною не тільки з точки зору військового та патріотичного виховання, а й розширення діяльності в багатьох напрямках.

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є одним із найважливіших засобів патріотичного виховання молоді, формування громадянської свідомості, виховання здорової нації.

Активна участь у таких змаганнях змушує молоде підростаюче покоління Черкаської ОТГ ще раз зануритися в героїчне минуле нашої країни, усвідомити, що нам є чим і ким пишатися- славним родом козацьким.

Україна у період Козацької Доби – один із найяскравіших прикладів того, що український народ є незламним і волелюбним, що він ніколи не схилить голову перед ненависним ворогом.

Глибоко впевнені, що на Україні ростуть гідні захисники своєї країни, справжні нащадки козацького роду, котрі готові в будь-який момент стати на захист своєї Батьківщини, свого народу, його свободи, мови та культури.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь