Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

І Н Ф О Р М А Ц І Я про  роботу із  зверненнями  громадян, що надійшли до Черкаської селищної військової адміністрації за 6 місяців 2023 року

Дата: 23.07.2023 21:02
Кількість переглядів: 84

 

І Н Ф О Р М А Ц І Я

про  роботу із  зверненнями  громадян, що надійшли до

Черкаської селищної військової адміністрації за 6 місяців 2023 року

 

Відповідно до Законів України «Про правовий режим воєнного стану», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про звернення громадян» та Указу Президента України від  07 лютого 2008 року №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» Черкаською селищною військовою адміністрацією  вживалися заходи для підвищення ефективності роботи із забезпечення всебічного розгляду звернень громадян та порушених у них проблем, оперативного їх вирішення, задоволення законних прав та інтересів громадян.

В умовах дії воєнного стану, за можливості, уникати особистого відвідування військової адміністрації.  Тимчасово прийом звернень громадян, запитів на інформацію та листування відбувалося виключно у паперовій та електронній формах. Надання консультацій з приводу звернень громадян та запитів на інформацію проводилося у телефонному режимі в робочий час спеціалістами се6лищної ради.

Робота із зверненнями громадян у Черкаській селищній військовій адміністрації спрямована на забезпечення права кожного громадянина звертатися із зауваженнями, пропозиціями, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх прав і законних інтересів, скаргою про їх порушення відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян».

На офіційному веб-порталі військової адміністрації  розміщуються актуальні матеріали щодо організації роботи із зверненнями громадян. Зокрема, оприлюднена інформація про роботу із зверненнями громадян, графік прийому громадян керівництвом селищної ради, форма електронного звернення, контактна інформація.

Що півроку на апаратних нарадах заслуховується інформація про стан роботи зі зверненнями громадян та приймаються відповідні рішення.

    В військовій адміністрації наявний стенд, на якому розміщено графіки прийому громадян керівництвом селищної адміністрації та ради. Звернення громадян за телефоном +380 50 751 4533 або на мобільні телефони працівників не фіксуються в журналі звернень, бо вони в основному знеособлені.

За 6 місяців 2023 року розглянуто 13 звернень  громадян.

    Із зазначеної кількості звернень за формою надходження:

    ▪ 5 - від громадян на особистому прийомі;

    ▪ 8   -  через органи влади;

Звернень за соціальним станом їх авторів: пенсіонерів – 2; селян - 7; працівників бюджетної сфери - 1, учнів – 1; журналістів – 1; інших категорій – 1.

За 6 місяців 2023 року до надійшло та зареєстровано 2 колективних звернень, у них 27 підписів.

До військової адміністрації надходили на розгляд звернення громадян з наступних питань: аграрної політики і земельних відносин – 1 ; комунального господарства – 2; житлової політики – 2; діяльності органів місцевого самоврядування та з інших питань – 1, охорони здоров’я- 1, інше – 2,  але домінуючими є проблеми соціального захисту населення 4 звернення. В частині, що стосується результатів розгляду звернень, слід зазначити, що за 6 місяців 2023 року надані відповідні роз’яснення на 10 звернень, вирішено позитивно – 4 звернень.

Всі звернення, які надійшли до військової адміністрації, розглянуті відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян» у встановлені законодавством терміни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь