Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УМОВИ ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ ОКРЕМИМ  КАТЕГОРІЯМ ПРАЦІВНИКІВ АВІАЦІЇ

Дата: 04.09.2023 09:53
Кількість переглядів: 75

Фото без опису
 

🔰 Право на пенсію за вислугу років окремим категоріям працівників авіації та льотно-випробного складу визначено Законом України від 05.11.1991 № 1788-XII «Про пенсійне забезпечення» - https://is.gd/N9ugLu.

Фото без опису Такий вид пенсії призначається деяким категоріям робітників і службовців авіації, а також льотно-випробного складу незалежно від відомчої підпорядкованості підприємств, установ і організацій, у яких вони зайняті.

  • До таких категорій належать:

Фото без опису працівники льотного і льотно-випробного складу;

Фото без опису працівники, які здійснюють управління повітряним рухом і мають відповідне посвідчення;
🔶 інженерно-технічний склад;

Фото без опису бортпровідники.

🔎 Необхідний спеціальний стаж та страховий стаж для визначення права на пенсію за вислугу років для кожної окремої категорії визначено статтею 54 Закону України № 1788-XII. При цьому спеціальний стаж враховується до 11 жовтня 2017 року - до набрання чинності Закону України від 03.10.2017 № 2148-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

Фото без опису Пенсія за вислугу років призначається та виплачується при звільненні з роботи, яка дає право на таку пенсію.

Фото без опису Перелік посад працівників льотного складу, перелік посад і робіт інженерно-технічного складу авіації, які дають право на пенсію за вислугу років, а також порядок обчислення строків вислуги років для призначення пенсій працівникам авіації, що мають право на даний вид пенсії, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.1992 № 418 - https://is.gd/cOifef.

💻 Як подати заяву на призначення пенсії онлайн, – дивіться за

посиланням https://bit.ly/3I7HQIN

👉 Більше інформації з пенсійних питань, щодо страхових виплат, житлових субсидій і пільг - на фейсбук-сторінці ➡️ https://www.facebook.com/dn.pfy, телеграм-каналі ➡️ https://t.me/PensFond_dn та ютуб-каналі ➡️ https:// www.youtube.com/@gu_pfu_dn/about Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

____________________________________________________


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь