Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«16 днів проти насильства»

Дата: 29.11.2023 10:12
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

З 25 листопада 2023 року розпочалася Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка проводиться щорічно в рамках участі України в щорічному міжнародному заході, покликаному підвищити обізнаність громадян про всі форми насильства, а також методи недопущення і комплексного реагування на будь-які його прояви.

Дати початку та завершення акції символізують поєднання у цьому періоді превентивних та пізнавальних заходів щодо запобігання та протидії насильству, особливо стосовно жінок та дітей, та захисту прав людини, адже упродовж шістнадцятиденного періоду акції відзначається 8 важливих дат 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

2 грудня-Міжнародний день боротьби за скасування рабства

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

5 грудня – Міжнародний день волонтера

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі

10 грудня – Міжнародний день прав людини

Вони створюють символічний ланцюжок, що означає : будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. Війна в нашій країні є синонімом насильства, вона спричиняє важке психоемоційне навантаження, змушує обмежувати та змінювати своє життя, переживати економічні труднощі, що загострює ризики домашнього та гендерного насильства.

Однак війною не можна аргументувати насильство й виправдати кривдника. Адже насильство не можна терпіти за жодних обставин.

Коли ви стали безпосереднім свідком насильства – телефонуйте у поліцію за номером 102.

Отримати консультацію щодо ситуації насильства, подальших кроків, а також контакти пунктів допомоги можна за телефонами гарячих ліній :

1547 – державна установа «Урядовий контактний центр», гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії насильству : домашньому, за ознакою статі та стосовно дітей.

0 800 500 335 або 116 123 ( громадська організація «Ла Страда Україна» - гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації.

0 800 213 103 – контактний центр системи безоплатної правової допомоги ( консультації юриста щодо процедури розлучення, оформлення аліментів, повернення майна тощо).

Служба у справах дітей Черкаської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь