Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«16 днів проти насильства»

Дата: 29.11.2023 10:12
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

З 25 листопада 2023 року розпочалася Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка проводиться щорічно в рамках участі України в щорічному міжнародному заході, покликаному підвищити обізнаність громадян про всі форми насильства, а також методи недопущення і комплексного реагування на будь-які його прояви.

Дати початку та завершення акції символізують поєднання у цьому періоді превентивних та пізнавальних заходів щодо запобігання та протидії насильству, особливо стосовно жінок та дітей, та захисту прав людини, адже упродовж шістнадцятиденного періоду акції відзначається 8 важливих дат 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

2 грудня-Міжнародний день боротьби за скасування рабства

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

5 грудня – Міжнародний день волонтера

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі

10 грудня – Міжнародний день прав людини

Вони створюють символічний ланцюжок, що означає : будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. Війна в нашій країні є синонімом насильства, вона спричиняє важке психоемоційне навантаження, змушує обмежувати та змінювати своє життя, переживати економічні труднощі, що загострює ризики домашнього та гендерного насильства.

Однак війною не можна аргументувати насильство й виправдати кривдника. Адже насильство не можна терпіти за жодних обставин.

Коли ви стали безпосереднім свідком насильства – телефонуйте у поліцію за номером 102.

Отримати консультацію щодо ситуації насильства, подальших кроків, а також контакти пунктів допомоги можна за телефонами гарячих ліній :

1547 – державна установа «Урядовий контактний центр», гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії насильству : домашньому, за ознакою статі та стосовно дітей.

0 800 500 335 або 116 123 ( громадська організація «Ла Страда Україна» - гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації.

0 800 213 103 – контактний центр системи безоплатної правової допомоги ( консультації юриста щодо процедури розлучення, оформлення аліментів, повернення майна тощо).

Служба у справах дітей Черкаської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь