Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Правила безпека під час святкування Водохреща

Дата: 03.01.2024 12:39
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

06-го січня усі православні християни відзначають останнє різдвяне свято - Водохреща. Для того, щоб свято не обернулося трагедією необхідно чітко дотримуватися правил поведінки під час перебування на воді та льоду. Щорічно рятувальники Краматорського району забезпечують безпеку цих заходів.

Краматорське районне управління ГУ ДСНС України у Донецькій області рекомендує усім, хто планує зануритися у холодну воду на свято Водохреща, дотримуватися важливих правил при здійсненні святкових обрядів. Рятувальники нагадують, що тривале перебування у крижаній воді призводить до переохолодження організму і як наслідок, у людини може статися напад судоми, зупинка дихання, можлива також втрата свідомості.

Кілька порад громадянам щодо правил безпеки під час занурення.

Не занурюйтесь в необладнаних та не перевірених рятувальниками на безпеку дна місцях. Не варто розпочинати «хрещенські розваги» в місцях, де немає представників медичної та рятувальної служб.

Не вживайте алкоголь до і одразу після занурення.

Не дозволяйте пірнання дітей у холодну воду без нагляду батьків чи дорослих.

У жодному разі не пірнайте у воду. Заходьте в ополонку повільно й обережно. Уникайте великого скупчення людей біля купелі. Пам’ятайте, що глядачі не повинні виходити на кригу, а бажаючим варто дотримуватися черги та обережно підходити до ополонки.

Всім відвідувачам хрещеної купелі необхідно знати: рекомендований час перебування у холодній купелі становить не більше 10 секунд, а пірнати можна не більше трьох разів, - після чого потрібно перевдягнутися у сухий теплий одяг і піти в підготовлене обігріте приміщення або автомобіль, де відразу випити гарячого чаю з медом.

Шановні жителі Краматорського району! Подбайте про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких, не нехтуйте правилами безпечної поведінки на льоду. Бажаємо Вам веселого та безпечного святкування!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь