Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рятувальники нагадують правила безпеки під час користування генераторами.

Дата: 13.02.2024 09:56
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

Через постійні відключення електроенергії, одним із найпопулярніших товарів стали електрогенератори. Рятувальники міста Слов’янськ нагадують правила безпеки під час користування генераторами.
       Отже, аби запобігти нещасним випадкам, слід додержуватися таких правил:
      -  Техніка безпеки при роботі з генератором вимагає працювати у сухому, бажано бавовняному одязі. Руки необхідно захищати рукавичками з діелектричного матеріалу (гумовими).
       -   Не допускайте тривалого контакту палива та інших рідин електрогенератору зі шкірою. При потраплянні рідин на шкіру промийте місце потрапляння водою, при потраплянні бензину або масла на одяг — ретельно виперіть його.   
      -    Усі роботи обов'язково проводяться у добре провітрюваному приміщенні зі справною вентиляцією або на відкритому повітрі. Електрогенератор під час роботи виділяє токсичний чадний газ.
      - Деталі двигуна сильно нагріваються. Не торкайтеся працюючого електрогенератору! Це може викликати сильний опік. Крім того, нагрів небезпечний для горючих матеріалів, рідин і газів — тому бензогенератор повинен бути розміщений на значній відстані від них. Не зберігайте запас бензину поруч із генератором. 
       Забороняється об’єднувати генератори у ланцюг!
Забороняється підключати бензогенератори до електричної розетки!
Якщо бензогенератор необхідно зберігати довше трьох місяців, необхідно вжити заходів для безпечної консервації. Бензин з баку повинен бути повністю злитий, бак осушений. Масло рекомендується повністю замінити. Впускні і випускні клапани необхідно закрити. Генератор повинен зберігатися в сухому, провітрюваному чистому місці.
       Дотримання техніки безпеки при роботі та експлуатації генераторів, а також правил зберігання та обслуговування не тільки збереже двигун, але і вбереже здоров'я власників портативної електростанції!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь