Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До 31-ї річниці Чорнобильської трагедії

Дата: 03.05.2017 19:27
Кількість переглядів: 635

 Фото без опису        Фото без опису

Фото без опису        Фото без опису       

 Кожного року 26 квітня ми перегортаємо сторінку пам’яті Чорнобиля. Для вшанування скорботної дати Чорнобильської трагедії в Новомиколаївському сільському інформаційно-культурному центрі було проведено вечір – реквієм «Відгомін Чорнобиля». Діти у доступній для них формі розповіли про звичайні українські містечка Прип'ять та Чорнобиль, які через трагічну подію 1986 року стали відомими на весь світ. Про страшне екологічне лихо, про 30-кілометрову зону відчуження, про «рудий ліс».Пам'ять про всіх, хто віддав своє життя за долю мільйонів людей, вшанували хвилиною мовчання.

 26 квітня 2017 року о 17 годині у фойє Красноармійського сільського клубу-бібліотеки  до 31 річниці аварії на Чорнобильській АС відбувся урок-реквієм «Особлива зона – Чорнобиль» з переглядом відеофільму.

25.04.2017, напередодні 31-ї річниці з Дня аварії на Чорнобильській АЕС, у Майданському сільському клубі відбулася інформаційна година "І все перекреслив урановий атом...". В ході заходу присутні діти мали змогу отримати доступну інформацію щодо цього трагічного дня, почути думку дорослих та висловити свою. Захід було доповнено матеріалами, взятими з мережі Internet. На знак пам'яті та шани жертв ЧАЕС, запалили свічку памяті.

В Черкаській бібліотекі для дітей  проведено бібліотечний огляд історичних фото - документів і книг  "Свідки Чорнобильської трагедії" , де читачі ознайомились з книгами та поезіями про людські долі , які обпекло полум'я пожежі ЧАС . А учні Черкаської ЗОШ І-ІІІ ст. №1  взяли участь у живому обговоренні художнього фільму "Чорна квітка ".  Завідувач бібліотеки   А.М.Марченко  з відвідувачами бібліотеки відвідала дружину Верещаги Л.А. ( ліквідатора наслідків аварії  на ЧАС )   Валентину Верещагу , де відбулась душевна розповідь про Леоніда Акимовича ( нині померлого ) і після інтерв'ю були надані господинею документи для поповнення музейної кімнати Черкаського БІКІЦ. 

26.04.2017р. у Прелесненському сільському центрі розвитку національної культури  була організована та проведена година пам’яті та вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Учасники культурно-мистецького заходу ознайомилися з тематичною літературою та фотодокументами Чорнобильської трагедії.

В бідбіотеці Прелесненського СЦРНК  проведено вечір пам’яті учасників Чорнобильської аварії

Метою було ознайомити учасникфв заходу з однією із трагічних сторінок України, розкрити наслідки трагедії, ознайомити з тими заходами, які приймає уряд України з метою запобігання подібного лиха. Діти прослухали цікавий матеріал сценарію, переглянули відео, дізналися багато корисного та цікавого, зокрема те, що їх односельчани теж приймали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Усім дуже сподобався захід, діти були вражені сміливістю та відважністю ліквідаторів аварії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь