Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Подвигу вічно зоріти - пам`яті вічно жити!

Дата: 11.09.2017 18:14
Кількість переглядів: 3419

Фото без опису      Фото без опису         

Фото без опису         Фото без опису     

Фото без опису      Фото без опису  

    До дня визволення Донеччини від німецько-фашистських загаобників в населених пунктах Черкаської ОТГ відбулися пам'ятні тематичні заходи біля братських могил та пам'ятників загиблим воїнам з покладанням живих квітів до підніжжя могил.

    Так, біля монументу загиблим односельцям в смт Черкаське проведено урочисто-траурний мітинг "Слава знайшла своїх героїв"  за участю адміністрації селищної ради, аматорських колективів закладу культури,  учнів загальноосвітньої школи №1, жителів селища  та дітей і учасників війни.  

   В селі Олександрівка був проведений мітинг-реквієм вшанування пам’яті загиблих односельців та воїнів визволителів «Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війн твоє життя, людино!». Слова вшанування висловив староста села Фальченко О.В.,голова ветеранської організації Копніна Л.М.

    Біля Братської Могили  у селі Майдан відбулася урочиста лінійка «Це потрібно не мертвим, це потрібно живим!», приурочена Дню визволення нашого краю від фашистських загарбників, яка завершилася покладанням квітів. Цього дня в бібліотеці діяла фотовиставка «Пам’ятаємо…»/

Фото без опису      Фото без опису

    Дитячий відділ Черкаської публічної бібліотеки до Дня визволення селища Черкаське провів історичні повідомлення "Моє селище в буремні роки" . На протязі дня користувачі бібліотеки отримали інформації про три етапи героїчних зусиль 333 - ї та 335 - ї дивізій армії  по звільненню Слов'янщини від фашистської навали. З книги В.Скрипника "Дорогі мої слов'янціі", "Земля Славянская в великой отечественной войне ", "Шидловські вогні", "Історія Слов'янщини в особах". Відвідувачам  бібліотекар А.М.Марченко читала історичні факти про події , які пов'язані  з рідним селищем в 1941 - 1943 роках . Були прочитані вірщі Горбачова О.М. "Пам'ять серця " , Труш М.М. "Молитва за мир" , Л.Назаренко "Маленьке моє село" , Л.Кіяшко "Ветеранам".  Фото без опису       Фото без опису

Новомиколаївський сільський центр інформаційно-культурного центру  сумісно з Новомиколаївською ЗОШ І-ІІ ступенів провів урочисто - траурний мітінг до Дня визволення села від німецько- фашистських загарбників "Подвигу вічно зоріти - пам`яті вічно жити". На протязі дня працювала книжкова виставка  "Слов`янщина в час війни".

  Фото без опису      Фото без опису    

  У Троїцькому сільському клубі-бібліотеці до дня визволення села від німецько-фашиських загарбників оформлена книжкова виставка, відвідувачі якої прослухали бесіду "Пам'ять живе у віках".

   В селі Новоселівка біля  пам ятника  воїнам  Великої Вітчизняної війни та односельцям, загиблим у роки Другої світової війни (1939-1945роки) відбувся урочисто-траурний мітинг «Пам'яте, стій, зупинись на хвилину….».  На заході пролунали вірші та пісні памя'ті про героїчний подвиг нашого народу.  Присутні на мітингу мешканці села та учні вшанували пам ять хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Фото без опису        Фото без опису

  В рамках роботи над створенням літопису рідного краю «Все, що зветься рідним краєм» відбулася оглядова екскурсія-розповідь «Наші славні земляки» біля пам ятника загиблим односельцям.

    Школярі були ознайомлені з пам  ятним місцем нашого села часів Великої Вітчизняної війни.

  Фото без опису      Фото без опису  

В приміщенні Красноармійської клубу-бібліотеки відбувся патріотичний урок  «Захисти свою країну», присутніх  на заході молодших школярів  бібліотекар ознайомив з постійно діючою виставкою «Борг пам яті» на якій  представлена художня і документальна  література   про Велику Вітчизняну війну.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь