Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тематичні заходи в закладах культури селищної ради до дня пам’яті жертв політичних репресій в Україні.

Дата: 22.05.2017 21:35
Кількість переглядів: 989

                  

     

21 травня  Україні  відзначається  День пам’яті  жертв  політичних репресій.  Роки  політичних  репресій  в СРСР, починаючи з 20-х років минулого сторіччя, нанесли Україні величезного урону.  Була поневічена доля мільйонів людей. В атмосфері страху, на клепів, насильства виковувалось ціле покоління людей. В  Україні  був знищений цвіт нації - її інтелігенція.

У Привільському сільському  культурно – просвітницькому центрі була оформлена книжкова виставка – реквієм «Біль душі людської»

Біля цієї виставки всі бажаючі,разом із бібліотекарем Лі.Н.А. мали можливість оглянути репресованих письменників і поетів України, та репресованих громадян за книгою «Реабілітовані історією».

 19.05.2017  року  в бібліотеці Черкаського базового історико-культурного  інформаційного центру  проведено патріотичну годину «У світлі воскреслої правди»  до Дня пам ’ яті жертв політичних репресій. На ній були представлені чисельні фото - документи про долі видатних письменників, художників, політичних діячів, офіцерів і рядових, простих людей і дітей. Користувачі бібліотеки ознайомились з важкими часами у житті В.Стуса, М.Вінграновського, А.Солженіцина  та інших . Учні отримали вагомі історичні повідомлення про життя дітей, батьки яких були репресовані, про жостоке життя у таборах таких  дітей.    

      На заході була представлена книга "Реабілітовані історією ", яка зберігає чисельні імена та історії  тих людей , які були зницені, або пропали безвісті в роки репресій в Донецкій області.  
20 травня до дня пам’яті жертв політичних репресій в Олександрівському СЦРМП було проведено тематичне заняття «Забуттю не підлягає» та конкурс дитячих малюнків «Хай завжди буде сонце». Намагаючись позбавити наш народ його національної свідомості, історичної пам’яті та прагнення до свободи, мільйони українців було закатовано у застінках НКВС, розстріляно, відправлено у табори, тюрми, висилки. Їм було винесено смертний вирок лише за те, що були українцями і мали сміливість говорити про це вголос. 
У Новомиколаївському СІКЦ 20 травня проведено урок пам’яті у зв’язку з 80- ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938років. У фойє закладу культури обладнано тематичну виставку «Терор 1937 – 1938 роках». Головною метою заходу є гідне вшанування пам’яті жертв Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років, донесення до дітей інформації про злочини, вчинені у XX столітті комуністичним тоталітарним режимом на території України, а також сприяння утвердженню в суспільстві ідеалів гуманізму.

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь